ernest-shackleton33-n

Polar Training

Povestea

Începutul secolului XX a constituit momentul în care omenirea s-a mobilizat pentru a cuceri și ultima mare bucată de pe glob rămasă neexplorată: Antarctica. Obiectivul, pe care într-o primă fază și l-au propus exploratorii britanici și pe care ulterior l-au îmbrățișat și cei norvegieni, a generat în 1911 ceea ce a rămas în istorie sub numele de “The Race of South Pole”. Una dintre cele mai dramatice competiții care a existat vreodată între două echipe și două națiuni, în vremuri de pace. Membrii celor două expediții (una condusă de britanicul Robert Falcon Scott și cealaltă condusă de norvegianul Roald Engelbregt Gravning Amundsen) au luptat cu eforturi supraomenești și cu sacrificiul vieții unora dintre participanți, pentru ca steagul britanic vs. cel norvegian să fie primul steag care flutură la Polul Sud.

Dar cucerirea Antarcticii a însemnat mai mult decât Expediția Terra Nova  sau Expediția Fram, angajate în această cursă sau decât simplul gest simbolic de a arbora primul steag la Polul Sud. La fel sau poate chiar mai importante (pentru omenire, pentru cucerirea globului pământesc și pentru cunoașterea științifică în numeroase domenii) au fost Expediția Discovery (prima tentativă a lui Scott de cucerire a Polului Sud) și Expediția Imperială Trans-Antarctică condusă de Ernest Henry Shackleton.  


Dimensiunea organizațională

Povestea fantastică dar adevărată a cuceririi Antarcticii a depășit limitele oricărei competiții și s-a ridicat cu mult deasupra mizei confruntării între două națiuni. Cucerirea Antarcticii s-a soldat cu nenumărate descoperiri științifice și cu revoluționarea unor teorii privind evoluția planetei pe care trăim.

Pe lângă contribuția inestimabilă pe care expedițiile antarctice de la începutul secolului XX au adus-o în domenii ca geografia, biologia, fizica, chimia, geologia, oceanografia, ele au generat o perspectivă cu totul nouă de abordare a unor concepte și procese ce țin de domeniul organizațional: organizarea unei activități, stabilirea obiectivelor, evaluarea riscurilor, planificarea, adoptarea deciziilor, selecția oamenilor, formarea echipelor, leadership.

În ziua de azi, la școlile de business ale celor mai prestigioase universități din lume, aceste expediții și eroii care au participat la ele sunt material de studiu pentru cei care se pregătesc să devină liderii de mâine ai celor mai de succes firme din economia planetei.


Programul Polar Training

HumanSide, plecând de la povestea celor patru expediții antarctice, a construit un program de training fascinant, structurat pe trei dimensiuni :

  • Organizarea activității (The Antarctic Ship);
  • Formarea și funcționarea echipelor (The Antarctic Crew);
  • Leadership (The Antarctic Leadership).

Programul Polar Training este destinat managerilor sau celor care doresc să devină manageri, pregătindu-i să devină lideri adevărați și să facă față cu succes celor mai dificile situații prin care poate trece un departament sau o firmă.

the ship
The Antarctic Ship

Te-ai gandit vreodata la firma sau la departamentul pe care-l conduci ca la un vapor?
Si nu orice vapor ci unul care se indreapta catre una dintre cele mai ostile si periculoase zone de pe glob.
Invata despre stabilirea obiectivelor, planificare, organizare, ierarhie, autoritate, relatii, decizie, comunicare si control, participand la un curs bazat pe experienta a patru dintre cele mai celebre si incercate nave din toate timpurile.

Află mai multe
the crew
The Antarctic Crew

Vrei sa stii mai multe despre ce inseamna cu adevarat o echipa, cum se selecteaza membrii ei, cum se stabilesc rolurile si legaturile, cum se intareste coeziunea, cum se asigura implicarea maxima a fiecarui membru si cum o poti mobiliza sa faca fata chiar si celor mai grele situatii? Invata toate aceste lucruri din aventurile a patru echipe care la inceputul secolului XX au pornit la drum sa cucereasca cea mai dificila, neprimitoare si periculoasa zona de pe glob.

Află mai multe
polarpadad
The Antarctic leadership

Invata despre leadership si cum poti deveni tu insuti un lider adevarat, din exemplul a trei personalitati care au facut din visul lor visul unei natiuni, mobilizandu-le pentru infaptuirea lui. Vei intelege ce trebuie sa faca si ce nu trebuie sa faca un lider adevarat si de ce pana la urma doar despre unul dintre ei se spune ca este “The greatest leader that ever came on God’s earth, bar none”, in ciuda faptului ca spre deosebire de ceilalti doi el nu si-a realizat visul cu care pornise la drum.

Află mai multe

Solicită acum o ofertă